Guran, Nyberg & Nord

BILJETTER 2024

Öland, Kackelstugan

Henån, Slussens Pensionat

Henån, Slussens Pensionat

Gävle, Teatern

Västerås, Konserthus

Motala, Folketshus

Eskilstuna, Teater

Karlstad, Scalateatern

Nyköping, Culturum

Örebro, Hjalmarbergman

Jönköping, Teater

Västervik, Bryggaren Kulturscen

Uppsala, Ukk

Guran, Nyberg & Nord – En Hyllning Till Björn Afzelius - Sånger Till Friheten

Nu är det klart! Vännernas hyllning till sin vän Björn Afzelius kommer under 2024 fortsätta turnera runt om i vårt land.

Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien. Bakom initiativet till ” Sånger till friheten” står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.


På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion. Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.


Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång) är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mänga av hans skivor.